Верховна Рада легалізувала іномовлення України

Читать на русском
Верховна Рада України ухвалила законопроект про іномовлення України в першому читанні за основу.

Верховна Рада України ухвалила законопроект про іномовлення України в першому читанні за основу.

За відповідне рішення проголосувало 245 народних депутатів, передає «Слово і Діло».

Мультимедійна платформа іномовлення з'явилася в медіапросторі 1 жовтня 2015 року та працювала поза законом. Сьогодні ж з другої спроби, тому що перша була 9 жовтня, але через напівпорожній зал питання навіть не розглядалося, цей законопроект був ухвалений з поправкою про державне фінансування.

Іномовлення України: без закону та грошей, на одному чесному словіПро реалії та перспективи українського іномовлення «Слову і Ділу» розповів заступник міністра інформаційної політики Артем Біденко.

«Законопроект про іномовлення України є першочерговим завданням, і не лише як протидія російській пропаганді, а й як промоагенція України в світі», – заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець.

Верховна Рада навіть намагалася підготувати законопроект до другого читання за скороченою процедурою, але для ухвалення рішення не вистачило кількох десятків голосів.

«Добре, не ухвалюється це рішення, тоді ми будемо готувати його на той тиждень, на четвертий пленарний тиждень листопада місяця», – заявив голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

На даний момент на всіх п'яти континентах можна дивитися UA|TV. Як раніше заявляв заступник міністра інформаційної політики Артем Біденко, після ухвалення законопроекту Україна зможе говорити про розширення супутникового покриття в світі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: