Турчинов пригрозив поверненням відведеної техніки на попередні рубежі

Читать на русском
Якщо бойовики самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» не припинять збройні провокації українських військових, Україна зупинить відведення озброєння на Донбасі.

Якщо бойовики самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» не припинять збройні провокації українських військових, Україна зупинить відведення озброєння на Донбасі.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, передає «Слово і Діло» з посиланням на сайт РНБО.

Зокрема, він повідомив, що протягом минулої доби на окупованих територіях Донбасу було зафіксовано дев'ять випадків порушення режиму припинення вогню з боку російсько-терористичних угруповань.

Російські військові продовжують навчання бойовиків і ввезення зброї з Росії – МуженкоРосійські військові відійшли від лінії розмежування та розташувалися по обидва боки кордону України та РФ, але все одно продовжують навчання бойовиків і ввезення зброї з Росії.

За його словами, російські війська не вперше своїми діями хочуть зірвати Мінські мирні домовленості. «Але на відміну від попередніх провокацій, вогонь був прицільним та високої інтенсивності, внаслідок чого п'ятеро військовослужбовців отримали поранення», - сказав Турчинов.

Секретар РНБО уточнив, що в разі продовження обстрілів українських позицій процес відведення озброєння буде припинено. «У разі подальших провокативних дій з боку російських окупантів, що загрожують життю та безпеці українських військових та мирних громадян, озброєння та військова техніка негайно будуть повернені на місця попереднього розташування, а українські військові будуть діяти відповідно до наявних викликів з боку російських окупантів», – резюмував Турчинов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: