Депутати досі не знають, чи потрібно створювати агентство з управління конфіскованими активами

Читать на русском
Найбільше дискусій у лавах Верховної Ради України відбувається навколо створення агенції з управління конфіскованими активами.

Найбільше дискусій у лавах Верховної Ради України відбувається навколо створення агенції з управління конфіскованими активами.

Про це в інтерв'ю «5 каналу» розповів перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій, передає «Слово і Діло».

За його словами, Європейський Союз ставить вимоги, щоб Україна запровадила жорсткі механізми боротьби з корупцією. Однією з таких вимог є створення агенції з управління конфіскованими активами.

Потрібно ухвалити 3 групи законів, щоб поліпшити шанси на безвізовий режим – КлімкінМіністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав низку законопроектів, які потрібно ухвалити ВРУ для поліпшення шансів на отримання безвізового режиму з ЄС.

«Найбільше дискусій викликає законопроект №3040. Це про створення агенції з управління конфіскованими активами і з конфіскату, з роботи з конфіскованими активами. В чому суть цієї агенції? Коли Україна отримує можливість конфісковувати майно, здобуте корупційним шляхом, щоб держава мала надійний і ефективний інструмент управління тими активами та реалізації тих активів, переведення коштів, відповідно, до державної казни», – наголосив Парубій.

Як стверджує перший заступник голови ВРУ, це відомство, як і Національне антикорупційне бюро, має бути створено Верховною Радою на конкурсній комісії, де спеціалістами мають бути набрані усі працівники – від керівника до нижчого співробітника.

Крім того, за словами Парубія, також важливими є законопроекти під номерами 2540а, 2541а і 2542а. Ці закони вносять зміни до Кримінального та Цивільного кодексів з приводу розширення переліку можливості арешту майна, спецконфіскації майна, яке здобуте корупційним шляхом. Після їх ухвалення суд зможе конфіскувати не тільки майно, яким володіє корупціонер, а й те майно, власником якого він не є, у разі, якщо слідство має підстави для цього.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: