Розвідка попереджає: на донецькому напрямку можлива нова ескалація конфлікту

Читать на русском
Найближчим часом на донецькому напрямку в зоні проведення антитерористичної операції можливі нові збройні провокації проти українських військових.

Найближчим часом на донецькому напрямку в зоні проведення антитерористичної операції можливі нові збройні провокації проти українських військових.

Такі дані Головного управління розвідки Міністерства оборони України наводить «Ліга. Новини», пише «Слово і Діло».

Зокрема, на можливу ескалацію конфлікту в цьому районі вказує нарощування інтенсивності тренувань і бойової підготовки терористів у так званому «1-му армійському корпусі», а також посилення угруповання бойовиків, розгорнутого вздовж лінії зіткнення, в тому числі за рахунок важкого озброєння.

«Ситуація в зоні проведення АТО загострилася. Протягом доби противник скоїв 19 обстрілів позицій сил АТО зі стрілецької зброї, з них 17 – у районах Авдіївки, Опитного, Пісків (донецький напрямок) і два – в районі Щастя (новоайдарський напрямок)», – йдеться в повідомленні ГУР.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко пообіцяла домагатися переоснащення Збройних Сил України відповідно до стандартів НАТОСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також розвідники констатують, що супротивник ховає свою військову техніку в заборонених Мінськими домовленостями районах на сєвєродонецькому, слов'янському та волноваському напрямках. Крім того, бойовики на цих напрямках активно перегруповуються, доукомлектовують угруповання озброєнням і технікою.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що якщо терористи не припинять збройні провокації, то українська сторона поверне відведену раніше техніку назад на передову.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: