Рада Європи вимагає розпустити всі нерегулярні військові формування

Читать на русском
У Раді Європи стурбовані порушеннями прав людини на Донбасі та переконані, що всі винні мають постати перед судом.

Комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжніекс, коментуючи гуманітарну ситуацію на сході України, закликав роззброїти та розпустити всі військові формування, непідконтрольні Збройним силам України або правоохоронним органам.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «УНІАН».

«Усі військові формування, які не були повністю інтегровані до складу регулярних збройних сил або поліції та продовжують надалі діяти за межами регулярного командування, повинні бути роззброєні та розпущені без зволікання. Лакмусовим папірцем успіху реформ у правоохоронній системі будуть здатність до боротьби з безкарністю і розслідування злочинів, скоєних співробітниками правоохоронних органів», – повідомляється в документі.

Комісар також підкреслив, що неприйнятними є постійні повідомлення про незаконне утримання під вартою, тортури або жорстоке поводження, і при цьому немає жодної відповідальності за порушення прав людини на окупованих територіях.

«Всі, хто винен у серйозних порушеннях прав людини на сході України, незалежно від сторони конфлікту, мають постати перед судом», – наполіг Муйжніекс.

Відзначимо, що ще навесні цього року лідер «ПС» і народний депутат України Дмитро Ярош запевнив, що роззброїти фронтовиків ДУК «Правий Сектор» не вдасться.

Водночас Президент України Петро Порошенко заявив, що у губернаторів не буде власних збройних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: