Облави, затримання, повістки. Як Порошенко намагається взяти під контроль Дніпропетровськ

Читать на русском

У ході спецоперації 31 жовтня в Дніпропетровську був затриманий не тільки Геннадій Корбан, але й помічник його соратника, народного депутата Бориса Філатова Михайло Кошляк. Крім того, були проведені обшуки у «Фонді оборони країни», організацій та людей, пов'язаних з ним та з Корбаном.

Однак такі дії спецслужб мали й опосередковані наслідки. До прикладу, з країни (очевидно, побоюючись за власну свободу) виїхали корпоративний юрист Ігоря Коломойського Тимур Новіков, екс-керівник «Укрнафти» Олександр Лазорко та колишній заступник голови Дніпропетровської ОДА Святослав Олійник.

Наступними кроками силовиків були повістки на допит у Генпрокуратурі опозиційним депутатам Вадиму Новинському, Олександру Вілкулу та Наталі Королевській.

І доки процес судового розгляду справи Корбана триває, а з результатами допитів нардепів від «Опоблоку» нічого ще неясно, ключові фігури цих подій по-різному коментують те, що відбувається. Президент називає це частиною незворотних процесів боротьби з корупцією, Шокін скаржиться, що вдалося затримати не всіх, кого треба було, а Коломойський жартує, що перебування в СІЗО дає Корбану додаткові політичні дивіденди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: