Хто стоїть за стріляниною по Генпрокуратурі? Експерти

Читать на русском
Віктор Шокін

Обстріл кабінета генпрокурора скидається на гру для телекамер та ЗМІ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Дмитро Купира, аналізуючи інцидент з обстрілом кабінету генпрокурора Віктора Шокіна.

«Якби стояло завдання вбити, то воно б і реалізовувалося. Скоріш за все, це метод політичної реклами. Якби дивно не звучало, але найвигідніше це самому Шокіну, щоб показати суспільству: ми на правильному шляху. Щойно почалися затримання, відразу ж проти них чиняться такі дії. Наразі те, що стріляли, вигідно якраз Шокіну, а не іншим сторонам. Це була гра для телекамер та для ЗМІ», – вважає Купира.

Політичний експерт Андрій Волошин переконаний, що зарано робити остаточні висновки, оскільки оприлюднено замало інформації. Звичайно, за його словами, на перший погляд здається, що активізація Генпрокуратури, затримання Корбана призвели до таких дій.

«Але це може бути й елементом інформаційної кампанії, щоб показати, що ГПУ та влада серйозно взялися за роботу. Та громадяни ж бачать, що тривалий час нічого не робилося. Бойко, представники «Опоблоку» отримують повістки. Чому цього не робили раніше? Показовим є випадок з Клюєвим, коли йому фактично дали можливість втекти. Тому не виключено, що це інсцинуація, яка має показати, що ГПУ справді перейшла дорогу представникам криміналітету», – розмірковує експерт.

За попередньою інформацією, постріли пролунали близько 22:30. Стріляли зі снайперської гвинтівки. Зазначимо, раніше Віктор Шокін заявив про можливий замах на його життя. Цю інформацію він оприлюднив після того, як в ГПУ знайшли у схованці револьвер, цілком придатний до стрільби.

Нагадаємо, ще в квітні генрокурор обіцяв, що майданівські справи будуть доведені до кінця.

Ознайомитись з усіма обіцянками генпрокурора Віктора Шокіна можна тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: