Експерт: місцеві вибори – перша серія, за якою послідують дострокові парламентські вибори

Читать на русском
Петро Порошенко
Юрій Луценко

«УКРОП» в публічному плані виглядав найгострішим критиком влади.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний консультант Микола Волгов, аналізуючи затримання Корбана, розгляд справи в Чернігові, а також хвилю викликів на допити низки інших чиновників.

«Звинувачення Корбану пред'явили за трьома статтями, але ми розуміємо, що надалі все може розкручуватися й додатково будуть чіплятися і за інше, тому вибір впав на Чернігів. Але питання в іншому. Місцеві вибори фактично закінчилися й зараз іде двофазовий політичний процес. Місцеві вибори – це, умовно кажучи, перша серія, за якою послідують дострокові парламентські вибори», – розповідає політконсультант.

На його думку, зараз рейтинг «БПП» як правлячої партії просів. Однією з головних претензій залишається боротьба з корупцією та олігархами.

Справа Корбана: чергове протистояння еліт чи гра на зачищення політичного поля?Оцінити політичні ризики затримання голови партії «УКРОП» Геннадія Корбана занадто важко. Версії такого кроку можуть мати різний підтекст.

«Виходячи з тих результатів, політична група «УКРОП» виглядала найбільш небезпечною в публічному плані. Другий момент – ті аванси, які видавалися цій політпартії, були виправдані.

«Умовно кажучи, Банкова почала дострокову виборчу кампанію до парламенту, стала грати білими в певному сенсі, й ось дебют був розіграний», – пояснює експерт.

Щодо затримань, то, як вважає Волгов, кого хотіли, того й затримали, а кого хотіли попередити свого часу, ті успішно полетіли з країни. Мосійчука хотіли затримати – затримали, Клюєва – не дуже хотіли, тому й не заарештували.

«Зараз той факт, що Філатов заговорив про затримання Вілкула можна розцінювати, як певну гру на нервах», – аналізує Волгов.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що інші варіанти коаліції не будуть розглядатисяСказано 8 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко 8 вересня 2015 року пообіцяв, що інші варіанти коаліції не будуть розглядатися.

Також, народний депутат України Юрій Луценко запевнив, що, незважаючи на розкол у коаліції, Верховна Рада VIII скликання продовжить працювати на Україну.

Переглянути всі обіцянки Президента України можна тут. Обіцянки його колег доступні за наступним посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: