Після зміни куратора проекту «Новоросія» слід готуватися до ескалації конфлікту на Донбасі – експерт

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

Сурков просто виявився крайнім і нібито має бути покараний за те, що сталося.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів колишній офіцер місії ОБСЄ в Косово, голова Ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, аналізуючи інформацію про те, що Сурков відсторонений від кураторства проекту «Новоросія».

«Потрібно розуміти, що стратегічна мета Кремля не змінилася. Їм не потрібна стабільна Україна, їм потрібна постійна зона напруги. Тому зміна персоналій є свідченням того, що ескалація ситуації триватиме. Адже відведення за кордони навіть не починалося. Все що робиться, робиться лише в зоні. Ймовірність ескалації конфлікту дуже висока й саме з цим пов'язане призначення людини, яку називають «правдивий русак», – розповідає експерт.

За його словами, затишшя та перемир'я мають чіткі риси, й на цьому етапі ми не можемо говорити про перемир'я. Відведення техніки – не більше ніж політичні заяви, які хочуть почути всі. За фактом же ми маємо передислокацію, зміцнення позицій.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє негайно оголосити мобілізацію, якщо ситуація на Донбасі загостритьсяСказано 20 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Зміна Суркова – це типове явище для Москви. Потрібно ж призначити когось винним. Вони ніяк не можуть зрозуміти світових тенденцій і можливість вирішення ситуації в іншій площині, тому вони просто знайшли крайнього, який нібито буде покараний. Система все одно не змінюється й у Кремлі будуть діяти за своєю «московською матрицею», – пояснює фахівець.

Відзначимо, що, за словами Дмитра Тимчука, вміння та досвід Дмитра Козака потрібні, якщо Москва ставить завдання створити на окупованій території «повноцінне» квазідержавне формування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: