Потрібно ухвалити 3 групи законів, щоб поліпшити шанси на безвізовий режим – Клімкін

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав низку законопроектів, які потрібно ухвалити ВРУ для поліпшення шансів на отримання безвізового режиму з ЄС.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав низку законопроектів, які потрібно ухвалити Верховній Раді для поліпшення шансів на отримання безвізового режиму з Європейським Союзом.

Про це він повідомив на погоджувальній раді, передає «Слово і Діло».

За його словами, 15 грудня Європейська комісія має зробити останній звіт, а фактично його почнуть робити за два тижні, й саме тому Україні необхідно продемонструвати чіткий, у тому числі законодавчий, прогрес.

«Законопроекти, які мають бути розглянуті цього тижня, можна умовно поділити на три групи: ті, які вже ухвалені в першому читанні, які включені до порядку денного і які ще не включені», – повідомив глава МЗС.

Одним з найважливіших законопроектів є закон про зовнішню трудову міграцію, який вже був ухвалений під час першого читання. Як стверджує міністр, на ухваленні цього закону наполягає Єврокомісія.

Крім того, Павло Клімкін нагадав, що потрібно ухвалити декілька законів у боротьбі з корупцією, які стосуються системи удосконалення розшуку, арешту та конфіскації майна, а також управління таким майном.

Порошенко: на шляху до безвізового режиму з ЄС стоїть корупція, злочинність та недосконале трудове законодавствоПрезидент України Петро Порошенко наголосив на необхідності якнайшвидшого ухвалення законів згідно з Планом дій щодо візової лібералізації з Європейським Союзом.

«Йдеться про 4 законопроекти. Важливо забезпечити саме ефективну конфіскацію майна, а для того розширити й часові рамки, й рамки такої конфіскації, зокрема щодо майна, яке перебуває у власності третіх осіб», – зауважив Клімкін.

Також, за словами глави МЗС, Україні необхідно вдосконалювати законодавство у сфері міграції та притулку. «Це просто питання вдосконалення правових основ для біженців, для їх утримання. Це питання на тлі того, що відбувається в Європейському Союзі, є критичним», – додав він.

Не варто забувати й про проект закону про первісну ідентифікацію громадян. На думку Клімкіна, ці законопроекти значно збільшать шанси України на отримання безвізового режиму з ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: