Порошенко заявив, що на Корбані не зупиниться

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко прокоментував затримання голови політради партії «УКРОП» Геннадія Корбана і обшуки в офісах політичної сили, людей і структур, пов'язаних з нею.
Фото: "Коммерсантъ"

Президент України Петро Порошенко прокоментував затримання голови політради партії «УКРОП» Геннадія Корбана і обшуки в офісах політичної сили, людей і структур, пов'язаних з нею.

Цю заяву Глава держави зробив у ході інтерв'ю українським телеканалам, оприлюдненому в неділю, пише «Слово і Діло».

«Процеси боротьби з корупцією та рішучі процеси відновлення законності будуть продовжуватися... На Корбані ніхто зупинятися не буде», – зауважив Президент.

Порошенко також підкреслив, що розслідування цієї резонансної справи повинно проходити максимально прозоро, щоб «створювати підстави для довіри з боку суспільства».

Він також нагадав про свою обіцянку, дану в день голосування Верховною Радою за зняття депутатської недоторканності, про те, що процеси боротьби з корупцією тільки починаються. І торкнуться вони не тільки представників колишньої влади, а й політиків нинішньої провладної команди, пообіцяв Президент.

Експерт: обшуки в Дніпропетровську – меседж Президента КоломойськомуЧерез затримання Геннадія Корбана Президент надсилає меседж дніпропетровському олігарху Ігорю Коломойському, а кінцевою метою таких дій може бути у тому числі й відставка прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

«У нас немає імунітету від розслідування, від притягнення до відповідальності за корупційні злочини ні в кого – ні від команди нової влади, де також повинні бути порушені справи, ні від старої влади, де всі винні мають бути притягнуті до відповідальності», – заявив Порошенко.

Нагадаємо, затримання Генндія Корбана відбулося в суботу вранці, в його квартирі у Дніпропетровську. В політичній партії «УКРОП» дії правоохоронців кваліфікують не інакше, як політичні переслідування. Працівники ж СБУ та ГПУ на своє виправдання говорять, що ані Корбан, ані інші люди, що були затримані чи обшукані в ході спецоперації, вже не були учасниками виборів, тож політичного підтексту в діях спецслужб немає. Натомість самого Корбана підозрюють в організації злочинного угруповання, викраденні та навіть убивстві людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: