Через провалену обіцянку Розенка держава переплачує за утримання соціальних фондів

Читать на русском
Міністр соціальної політики України Павло Розенко так і не подав до парламенту законопроект щодо ліквідації системи трипартизму в управлінні фондами соціального страхування.
Фото: "Дзеркало тижня"

Міністр соціальної політики України Павло Розенко так і не подав до парламенту законопроект щодо ліквідації системи трипартизму в управлінні фондами соціального страхування.

Обіцянку зробити це очільник Мінсоцполітики дав ще наприкінці лютого, підкресливши важливість об’єднання Фонду тимчасової втрати працездатності та фонду нещасних випадків на виробництві, яке відбувається вкрай повільно через опір колишніх керівників цих структур, відзначає «Слово і Діло».

Зокрема, на початку року Розенко заявив, що якщо процес об’єднання буде блокуватися, то він особисто подасть до парламенту пропозицію щодо ліквідації системи трипартизму в управлінні зазначеними фондами.

«Я відверто сказав соціальним партнерам: якщо процес об’єднання фондів буде блокуватися, я буду одним з перших, хто внесе у Верховну Раду пропозицію про ліквідацію системи трипартизму в управлінні фондами через її недієздатність. І тоді я, як представник державної влади, переводжу під свою відповідальність систему соціального страхування. І я зроблю все дуже швидко і ефективно», – запевнив тоді міністр.

Втім, «швидкими та ефективними» дії голови Мінсоцполітики виявилися лише на словах: станом на 26 жовтня об’єднання фондів тимчасової втрати працездатності та нещасних випадків на виробництві так і не відбулося, а жодних законодавчих ініціатив Павла Розенка щодо зміни системи управління ними у Верховній Раді не зареєстровано.

Нагадаємо, як писало раніше «Слово і Діло», ці дублюючі соціальні державні структури, за інформацією громадських активістів, коштують державному бюджету від 5 до 7 млрд грн на рік.

Загалом міністр соцполітики Павло Розенко має достатньо високий відсоток виконання обіцянок: 48% його зобов’язань, зафіксованих системою народного контролю «Слово і Діло», мають статус «виконано». Ознайомитись із рейтингом відповідальності його колег по уряду можна на нашому сайті в розділі «Обіцянки політиків».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: