Посол США незадоволений люстрацією суддів в Україні

Читать на русском
Посол США Джеффрі Пайєтт заявив, що чистка судів в Україні не завершена, а корумповані судді все ще залишаються на посадах.

Посол Сполучених Штатів Америки Джеффрі Пайєтт заявив, що чистка судів в Україні не завершена, а корумповані судді все ще залишаються на посадах.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Козаченко розповіла, коли почнеться люстрація суддівГлава люстраційного департаменту Мін’юсту сподівається, що найближчим часом відбудеться люстрація суддів, щодо яких ВРЮ вже прийняла рішення про порушення ними присяги під час Євромайдану.

«Люстрація не завершена. Вже більше року цей процес триває, а корумповані судді все ще залишаються на своїх посадах. Судді все ще не покарані, хоча продемонстрували неповагу до прав людини та верховенства права», – наголосив Пайєтт.

За його словами, крім люстрації суддів, потрібно запровадити систему самоуправління судів для того, щоб зменшити політичний тиск на судову систему та позбавитись корупції.

Також Пайєтт зауважив, що тимчасовій спеціальній комісії з перевірки суддів та судів загальної юрисдикції не вистачає часу для завершення своєї роботи. На думку посла США, судова система має слідувати рекомендаціям тимчасовій спеціальній комісії, щоб результати люстрації були реальними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: