Порошенко: на цих виборах до обласних рад Донбасу вперше потрапили проєвропейські сили

Читать на русском
Місцеві вибори, що відбулися в Україні 25 жовтня, вперше привели до обласних рад Донецької та Луганської областей проєвропейські політичні сили.

Місцеві вибори, що відбулися в Україні 25 жовтня, вперше привели до обласних рад Донецької та Луганської областей проєвропейські політичні сили.

Таку заяву зробив Президент Укаїни Петро Порошенко у зверненні щодо виборів до органів місцевого самоврядування, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Дуже важливо, що голосування відбулося на підконтрольній Україні частині Донбасу. Вперше Донеччина та Луганщина обирали собі місцеву владу на доволі конкурентних виборах, яких ніколи раніше в тих краях не траплялося» – зазначив Порошенко.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв змінити всю владу в Луганській та Донецькій областяхСказано 30 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

За словами Президента, вибори, що минули, зламали монополію «відомої політичної сили», що формувалася в цих регіонах не один рік. «Вперше в радах Донецької та Луганської областей будуть представлені проєвропейські партії. Вони тим більше зобов’язані координувати зусилля із контролю за діями тамтешньої більшості», – зазначив Глава держави.

Нагадаємо, досі не вирішена ситуація з виборами в Маріуполі: «Блок Петра Порошенка» виступає за нову дату проведення голосування, у той час, як їхні партнери по коаліції – «Самопоміч» і «Батьківщина» – виступають за те, щоб розпочати виборчий процес у місті заново.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: