Росіяни запропонували вирішити питання авіаційних санкцій полюбовно

Читать на русском
Федеральне агентство повітряного транспорту Росії запропонувало Державіаслужбі України узгодити дату взаємного скасування санкцій на польоти російських та українських авіакомпаній між країнами.

Федеральне агентство повітряного транспорту Росії запропонувало Державіаслужбі України узгодити дату взаємного скасування санкцій на польоти російських та українських авіакомпаній між країнами.

Відповідного листа голова «Росавіації» Олександр Нерадько направив тимчасовому виконувачу обов’язків голови Державіаслужби України Едуарду Дьоміну, а також керівництву ряду авіаційних підприємств України, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу агентства.

«Враховуючи, що у рамках зустрічі, яка відбулася у Брюсселі (23 жовтня – Ред.) не було прийнято жодних рішень, які б сприяли нормалізації ситуації у припиненому авіасполученні, а заборона на польоти вже набрала чинності, хотів би ще раз сформулювати суть російської пропозиції – у повній відповідності до міжнародного права, взаємно й одночасно, з узгодженою датою, скасувати всі обмеження на пряме повітряне сполучення і на транзит для російських та українських авіакомпаній», – йдеться в листі.

Росіяни визнають, що від двосторонніх санкцій страждають перш за все російські та українські транспортники, натомість перевізники з третіх країн отримують за рахунок них додаткові прибутки.

«На тлі перерваного прямого авіасполучення за кілька днів авіакомпанії третіх країн вже встигли переорієнтувати пасажиропотоки на свої аеропорти з подорожчанням вартості перельоту в 2-2,5 рази в порівнянні з витратами пасажирів на прямі перельоти», – відзначають в «Росавіації».

Разом з тим, в агентстві підкреслюють, що російську сторону не влаштують «половинчасті рішення» на кшталт підбору для польотів між країнами тих авіакомпаній, що не літали до окупованого Криму, або зняття санкцій виключно на транзитні польоти.

Нагадаємо, пряме авіаційне транспортне сполучення між Україною та Росією бортами російських та українських авіакомпаній повністю припинене з 25 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: