Україна розширить співпрацю з Туркменістаном у паливно-енергетичній сфері

Читать на русском
Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов повідомив, що його країна готова до розширення партнерства з Україною в паливно-енергетичній сфері.

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов повідомив, що його країна готова до розширення партнерства з Україною в паливно-енергетичній сфері.

Про це він заявив на спільній зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, передає «Слово і Діло» з посиланням на TDH.

Як стверджує глава Туркменістану, його країна має багаторічну співпрацю з українськими компаніями, які працюють в країні на спорудженні об'єктів міської та транспортної інфраструктури, а також в інших галузях економіки. Він підкреслив, що в числі важливих напрямків партнерства названа паливно-енергетична сфера.

«Ми готові до збільшення поставок в Україну продукції вітчизняного паливно-енергетичного комплексу, здійснення спільних коопераційних проектів у цій сфері», – сказав Бердимухамедов.

Крім того, президент Туркменістану повідомив, що ще одним стратегічним напрямком взаємодії є транспортний сектор. За його словами, Туркменістан спільно з партнерами створює розгалужену мережу транспортно-транзитної та логістичної інфраструктури за напрямками Схід-Захід і Північ-Південь.

«У перспективі вона включатиме в себе транзитні трансконтинентальні коридори, що виходять на регіони Каспійського моря, Чорноморського басейну, Середземномор'я, Балтії. Це відкриває оптимальний шлях на європейські та близькосхідні ринки. Україна, яка володіє потужною портовою інфраструктурою та вигідним географічним розташуванням, може зіграти важливу роль у здійсненні цих планів», – зазначив Бердимухамедов.

Також лідер Туркменістану запропонував Україні подумати про спільну вироблену пропозицію щодо розвитку транспортної інфраструктури для обговорення в спеціалізованих міжнародних структурах, зокрема в Європейській Економічній комісії ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: