У «Батьківщині» після закінчення першого туру згадали, що можуть ініціювати заміну складу ЦВК

Читать на русском
Нардеп, лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко після першого туру місцевих виборів вирішила запропонувати новий закон про вибори та переобрання складу ЦВК.

Народний депутат України, лідер Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» Юлія Тимошенко після першого туру місцевих виборів вирішила запропонувати новий закон про вибори та переобрання складу Центральної виборчої комісії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

«У зв'язку з цим «Батьківщина» ініціює в парламенті розробку нового системного Виборчого кодексу, який більше ніколи не застосовуватиме модель виборів, що продемонструвала свою повну корумпованість», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Призначити дату виборів у Маріуполі заважають «Самопоміч» та «Батьківщина» – ЛуценкоНардеп, лідер фракції «БПП» Юрій Луценко заявив, що коаліції не вдалося домовитися про дату виборів у Маріуполі та Красноармійську.

Також нардеп на своїй прес-конференції заявила, що її партія в парламенті ініціює новий закон, який дозволить переобрати склад ЦВК.

«ЦВК, а зокрема і його голова, є нелегітимними. Півтора року тому вони мали бути переобраними. Щойно Верховна Рада збереться на пленарне засідання, необхідно поставити питання про переобрання ЦВК», – сказала лідер «Батьківщини».

Крім того, Юлія Тимошенко повідомила, що по всій Україні на виборах відбуваються фальсифікації їх результатів. За її словами, дані фальсифікації влаштовує чинна влада під захистом Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури та Президента. Не встигнувши звинуватити владу у фальсифікаціях, Юлія Володимирівна заявила, що «Батьківщина» посідає друге місце на місцевих виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: