У «Нафтогазі» обіцяють не використовувати російський газ у наступному році

Читать на русском
Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що у наступного року Україна може обійтися без російського газу.
Андрій Коболэв

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що наступного року Україна може обійтися без російського газу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«У 2016 році ми цілком можемо обійтися без російського газу», – заявив Коболєв.

Глава «Нафтогазу» розповів, хто і скільки платитиме за газ цієї зимиУкраїнці, які використовують газ для опалення, платитимуть по 3,6 грн за куб. м газу за перші 200 кубометрів на місяць. Весь обсяг, спожитий понад норму, буде продаватися за ціною 7,188 грн.

За його словами, Україна може купити достатньо природного газу і у Європейського Союзу. Також Коболєв повідомив, що Україна розрахувалася за 2 мільярди кубометрів російського газу.

«У суботу завершується процес відбору 2 мільярдів кубометрів газу, які передбачені контрактом, укладеним у Брюсселі. Частково він пішов на закачку, частково – на споживання», – наголосив голова «Нафтогазу».

Нагадаємо, раніше глава Міністерства енергетики Російської Федерації Олександр Новак заявив, що «Нафтогаз України» перерахував «Газпрому» більш ніж 400 млн доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: