Як політичні партії поділять місця у Київраді? Результати паралельного підрахунку голосів

Читать на русском

Доки територіальна виборча комісія завершує підрахунок голосів на виборах депутатів міської ради Києва, «Слово і Діло» змоделювало приблизну ситуацію з розподілом депутатських крісел, спираючись на результати паралельного підрахунку голосів у різних районах містах за даними відкритих джерел.

Найбільше місць у Київраді прогнозовано отримає «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Із результатом приблизно в 41% пропрезидентська партія розраховує приблизно на близько 50 крісел у міській раді. Її представники набрали хороші відсотки підтримки у всіх районах столиці, однак найбільш активно за них голосували в Подільському районі Києва, де вони здобули підтримку 66,67% киян.

На другому місці за кількістю мандатів у Київраді опинилася «Самопоміч». Партії львівського мера дістанеться орієнтовно 24 місця. Найбільшу підтримку політичної сили продемонстрував Голосіївський район, де «Самопоміч» отримала 50% голосів.

Трійку лідерів симпатій киян замикає «Свобода». Українські націоналісти матимуть у столичній міськраді близько 2 десятків мандатів, найбільше завдячуючи цим Деснянському району, де свої голоси за них віддали 53,33% виборців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: