Оскаржити результати виборів у суді Саакашвілі не дасть Ківалов – експерт

Читать на русском
Міхеіл Саакашвілі

Саакашвілі має команду та підтримку з Києва, але на його шляху стоять одіозні фігури, які також мають вплив у Одесі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Віктор Каспрук, аналізуючи інформацію про те, що Саакашвілі та Боровик збирають в Одесі акцію протесту.

«Одаса – непросте місто. Незважаючи на те, що Саакашвілі дуже жорстко «взяв» Одессу й почав наводити там лад, очевидно, що абсолютного впливу він там не має, оскільки там вже є більш одіозні фігури, такі, як Ківалов та група його соратників. Тому зараз буде битва не за Одесу, а за те, наскільки Саакашвілі дадуть провести реформи», – розповідає політолог.

На його думку, Саакашвілі має команду та підтримку з Києва. У ситуації з Боровиком справа може дійти до розгляду в судовому порядку.

«Питання в іншому. На суди в Одесі та Одеській області має великий вплив Ківалов, тому буде дуже важко», – вважає Каспрук.

Одесити втомилися й хочуть інших команд, нових людей, тому у Боровика досить непоганий результат. Зараз Одеса є лакмусовим папірцем того, що можна зробити. Змінювати слід всю систему, тому що вона 24 роки була заточена під розграбування.

«Від Саакашвілі багато чого залежить. Можливо, й те, як загалом підуть реформи в Україні», – припустив політолог.

Як відомо, згідно з результатами виборів, у першому турі мером міста був обраний Геннадій Труханов, який набрав майже 139 тис. голосів виборців.

Ознайомитися з усіма обіцянками губернатора Одещини можна тут.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: