Кандидатів до КОРД перевірять на причетність до злочинів на Майдані

Читать на русском
Заступник міністра внутрішніх справ України Олексій Руденко заявив, що відібраних кандидатів до КОРД перевірять на факт причетності до злочинів на Майдані.

Заступник міністра внутрішніх справ України Олексій Руденко заявив, що відібраних кандидатів до Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) перевірять на факт причетності до злочинів на Майдані.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За його словами, кандидатів перевірятимуть на причетність до злочинів проти мирного населення під час подій на Майдані в лютому 2014 року в Києві. Також вони пройдуть перевірку на поліграфі.

«Відібраних кандидатів протестують за допомогою поліграфа – так званого детектора брехні, однак особливістю цього тестування стане перевірка за допомогою технологій аналізу голосу», – зазначив Руденко.

Крім того, він повідомив, що претендентів перевірятимуть на причетність до сепаратизму та криміналу, а також на предмет залежності від алкоголю та наркотиків.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляв, що створить на базі батальйонів особливого призначення та спецпідрозділів МВС єдиний підрозділ спеціального призначення – КОРД. 17 жовтня міністр повідомив, що з 27 жовтня стартує конкурсний набір до цього підрозділу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: