Якщо війна на Донбасі триватиме, через 5 років Україна перетвориться на Сирію – дипломат

Читать на русском
Дипломат пояснив, чому не можна розв'язати конфлікт на Донбасі військовим шляхом та якими можуть бути наслідки.

Колишній посол Австрії в Канаді Венделін Етмаєр переконаний, що дуже безвідповідально намагатися вирішити конфлікт на Донбасі зброєю та силовими методами. У такому разі наслідки можуть бути гіршими, ніж у Сирії.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Лівий берег».

«Якщо в Україні переважить думка тих, хто виступає за військове вирішення конфлікту, велика частина країни через 5 років виглядатиме, як Сирія сьогодні», – сказав Етмаєр.

Дипломат підкреслив, що намагатися вирішити конфлікт в Україні силою – безвідповідально.

«Потрыбно будь-що знайти політичне рішення. Іншого шляху, крім внутрішнього національного примирення, немає», – підкреслив колишній посол.

Також він додав, що після внутрішнього примирення маэ наступити також і міжнародне.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє негайно оголосити мобілізацію, якщо ситуація на Донбасі загостритьсяСказано 20 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Український політолог Олександр Медведєв переконаний, що якщо Росія продовжуватиме підтримувати режим Башара Асада та брати участь у війні в Сирії, то виконання Мінських домовленостей на Донбасі не допоможе їй уникнути санкцій, а в перспективі – міжнародної ізоляції.

Водночас Президент України Петро Порошенко повідомив, що готовий буде негайно оголосити мобілізацію за умови загострення ситуації на Донбасі.

Подивитися всі обіцянки Президента України можна тут.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: