До Київради точно проходять 5 політичних партій – голова міськвиборчкому

Читать на русском
Першими політичними партіями, що точно подолають 5-відсотковий бар'єр на виборах до Київської міської ради, стали «БПП «Солідарність», «Об'єднання «Самопоміч», «Єдність», «Батьківщина» та «Свобода».

Першими політичними партіями, що точно подолають 5-відсотковий бар'єр на виборах до Київської міської ради, стали «БПП «Солідарність», «Об'єднання «Самопоміч», «Єдність», «Батьківщина» та «Свобода».

Про це повідомив голова Київської міської територіальної виборчої комісії Анатолій Сульдін, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

При цьому, точні дані про те, в якому саме порядку за відсотком підтримки йтимуть партії, стануть відомі вже після подачі паперових протоколів по завершенні підрахунку голосів, наголосив Сульдін.

Також, за його словами, серед кандидатів на посаду міського голови столиці лідерство за підсумками голосування киян впевнено утримує чинний мер Віталій Кличко.

«Щодо попередніх даних, є загальна тенденція, яка зберігається останню добу. Дані ми збирали в оперативному режимі, вони поки що неофіційні. Щодо мера – перемагає Віталій Кличко, щодо другого місця дані дуже розділилися. Кандидати ідуть один за одним: Омельченко, Гусовський, Бондаренко. Яким чином зміниться їх черговість, покажуть паперові протоколи», – додав голова столичного виборчкому.

Кого веде до Київради «Батьківщина»: аналіз списку кандидатів«Слово і Діло» вирішило більш детально проаналізувати передвиборчий список ВО «Батьківщина», розділивши кандидатів відповідно до сфер їхньої діяльності.

Загалом, за словами Сульдіна, несподіванок у результатах виборів у Києві бути не повинно.

Нагадаємо, як уже повідомляло «Слово і Діло», народний депутат Микола Томенко запропонував у другому турі виборів у столиці провести дебати між кандидатами. Відомо, що учасником другого туру буде чинний міський голова Києва Віталій Кличко, а от ім'я його суперника має бути назване за результатами опрацювання паперових протоколів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: