Україна закачає російській газ на суму 400 млн доларів

Читать на русском
Глава Міністерства енергетики Російської Федерації Олександр Новак заявив, що «Нафтогаз України» перерахував «Газпрому» більш ніж 400 млн доларів.

Глава Міністерства енергетики Російської Федерації Олександр Новак заявив, що «Нафтогаз України» перерахував «Газпрому» більш ніж 400 млн доларів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Щодо перекачування газу до підземних газосховищ, за моєю інформацією, вже більше 400 млн доларів «Нафтогаз України» перерахував «Газпрому» й поставлений, відповідно до цього обсягу коштів, необхідний обсяг газу», – заявив він.

Чергові поступки «Газпрому»: принцип «бери або плати» не діятиме й наступного сезонуНовий зимовий газовий контракт між «Нафтогазом України» й «Газпромом» не передбачатиме принципу «бери або плати», який діяв в російсько-українських газових відносинах до осені 2014 року.

За словами Новака, «Нафтогаз» забезпечує закачування газу до підземних газосховищ, виходячи з погодних умов і тих потреб, які у них є для власного споживання.

«Я не можу сказати, скільки закачано, але враховуючи, що в жовтні надійшов значний обсяг коштів і «Газпром» в повному обсязі, відповідно до передоплати, поставляє необхідний обсяг, я думаю, що обсяг збільшився, що дозволить краще пройти зиму», – заявив Новак.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин повідомив, що російська газова корпорація «Газпром» має намір взяти участь у тендері на постачання в Україну газу за кошти ЄБРР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: