Підсумки голосування у Києві. Більше голосували за «Самопоміч», а не за Гусовського – експерт

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Якщо прихильники Кличка не прийдуть на другий тур, результати виборів будуть зовсім не такі, як у першому турі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Олександр Палій, аналізуючи попередні результати місцевих виборів у Києві.

«На Омельченка робили ставки, але він асоціюється зі старою когортою, а киянам хочеться чогось нового. Зараз у конкурентів Кличка достатньо складна ситуація, тому що вони мають приблизно рівні результати й консолідуватися навколо когось одного важко. Кличко, ймовірно, виграє ці вибори, але йому все одно потрібно активно попрацювати над мобілізацією виборців», – аналізує Палій.

Вибори-2015: імовірні фіналісти другого туру«Слово і Діло» вирішило поцікавитися думкою експертів, кого вони бачать вірогідними учасниками другого туру в різних містах України.

Однак, за словами експерта, якщо його прихильники не прийдуть, ситуація буде зовсім іншою.

«Складно передбачити другий тур, але наразі багато людей голосували за «Самопоміч», а не за Гусовського. У випадку з Бондаренком – навпаки. Більше голосували саме за нього, ніж за партію. Тобто, якщо брати особисту харизму, то тут Бондаренко виграє, але як воно сладеться, складно прогнозувати, тому що він представляв партію, яка набрала в Києві менше, ніж «Самопоміч», – вважає політолог.

Зазначимо, як повідомили у ЦВК, на місцеві вибори в Києві прийшли 46,62% виборців. За попередніми результатами, до трійки лідерів увійшли Віталій Кличко, Володимир Бондаренко та Сергій Гусовський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: