Жебрівський запевняє, що реваншу «регіоналів» на Донеччині не відбудеться

Читать на русском
Голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський заявив, що лише у трьох місцевих радах Донеччини більшість буде сформована представниками «регіоналів».

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що лише у трьох місцевих радах Донеччини більшість буде сформована представниками «регіоналів».

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Вимальовуються попередні результати виборів на Донеччині. Уже видно, що лише в трьох територіальних одиницях місцеві ради будуть сформовані більшістю представників «Опозиційного блоку», – сказав Жебрівський.

Водночас, за його словами, демократичні сили регіону змогли отримати достатню підтримку. Якщо вони об’єднаються у коаліцію, то зможуть утворити більшість у 2/3 міських та районних рад Донеччини, вважає Жебрівський.

Порошенко має намір пронести вибори в Маріуполі та КрасноармійськуПрезидент заявив, що очікує від Верховної Ради змін до законодавства, щоб дозволити пронести вибори, які так і не почалися 25 жовтня.

На Луганщині ситуація дещо схожа на Донецьку область, пише у Facebook народний депутат України від фракції «Самопомочі» Семен Семенченко. Наприклад, у Сєвєродонецьку з результатом у 38% лідирує «Опозиційний блок», «Наш край» – 22%, «Блок Петра Порошенка» – 10%, «Самопоміч» – 9,2%.

«Інформація про скасування виборів у Лисичанську та загрозу їх скасування в Сєвєродонецьку не підтвердилася. В середньому, результат «Самопомочі» в тих районах Луганської області, де вона брала участь, 8-9%. «Бандерівці» з «Самопомочі» закріпилися, почнуть реальну роботу в міськрадах, продовжать роз'яснювальну роботу серед мешканців Донбасу», – підкреслив Семенченко.

За його словами, незважаючи на високий відсоток «регіоналів» у Луганській області, монополія на їхню владу на Донбасі похитнулася. «Тепер красти гроші серед своїх і валити все на Київ стане неможливо – з нами не домовишся», – додав нардеп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: