Яценюк не може – «БПП» допоможе: кількох міністрів звільнять протягом місяця

Читать на русском
Провести кадрову чистку в Кабміні Арсеній Яценюк обіцяє вже майже три місяці. Нерішучість або небажання прем'єра звільнити неефективних міністрів і призначити на їхнє місце нових вирішив розвіяти глава фракції «БПП» Юрій Луценко.

Провести кадрову чистку в уряді прем'єр Арсеній Яценюк обіцяє вже майже три місяці. Однак жодних змін у складі Кабміну за цей час так і не відбулося.

Допомогти Яценюку виконати свою обіцянку вирішив глава фракції «БПП» Юрій Луценко, який викликав очільника уряду на «дуже жорстку розмову», пише «Слово і Діло».

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє запропонувати парламентській коаліції новий склад Кабінету міністрів УкраїниСказано 9 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, «освіжити» склад Кабміну Яценюк пообіцяв на початку серпня. Він заявив, що за результатами оцінки діяльності кожного міністра парламентській коаліції буде запропоновано новий склад і структуру уряду.

До слова, часткове осіннє оновлення Кабінету міністрів також обіцяв і народний депутат від фракції «Народного фронту» Антон Геращенко.

Нерішучість або небажання Яценюка звільнити неефективних міністрів і призначити на їхнє місце нових, вирішив розвіяти глава пропрезидентської фракції Юрій Луценко, який, до того ж, виступив з жорсткою критикою роботи прем'єра в цілому.

«Як керівник «БПП» стверджую: у нас буде дуже жорстка розмова з прем’єром, він відповість за політику ЖКХ, за великі помилки в індексації пенсій і зарплат та інші речі, які почув від людей на виборах. Думаю, що ми можемо прогнозувати серйозні зміни в українському Кабміні, аж до глобальних, уже протягом листопада місяця», – пообіцяв Луценко.

Втім, деякі експерти закликають не радіти завчасно: навіть після переформатування уряду більш високої ефективності та професіоналізму Кабміну очікувати не слід, тому що кандидати будуть знову обиратися за квотами, прогнозують фахівці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: