Набула чинності заборона на повітряне сполучення між Росією та Україною

Читать на русском
В Україні набув чинності закон, який повністю призупиняє пряме авіаційне сполучення між Україною та Російською Федерацією.

В Україні набув чинності закон, який повністю призупиняє пряме авіаційне сполучення між Україною та Російською Федерацією.

Про це повідомили в прес-службі Кабінету міністрів, передає «Слово і Діло».

Російські авіакомпанії не можуть здійснювати прямі рейси в українські міста, проте залишається можливим транзит над територією України, якщо літаки не перевозять товари подвійного або військового призначення або російську військову живу силу.

Також продовжує діяти спеціальний режим виконання транзиту для авіакомпаній «Аерофлот» і «Трансаеро». Зазначені перевізники повинні звертатися до Державної авіаційної служби за дозволом на транзит для кожного окремого рейсу, якщо він здійснюється над територією України в наступні країни: Болгарія, Туреччина, Греція, Єгипет та Ізраїль.

Нагадаємо, що Україна застосувала санкції до 29 російськіх авіакомпаній, які порушували національне законодавство України та міжурядову угоду, здійснюючи польоти в анексований Крим і через заборонені зони.

У відповідь на це російська сторона неправомірно обмежила польоти низки українських авіаперевізників, чим змусила Державіаслужбу заборонити польоти в Україну всім російським авіакомпаніям.

23 жовтня Україна погодилася на численні прохання російської сторони про зустріч для обговорення питань авіаційного сполучення та провела технічні консультації з російською делегацією в штаб-квартирі Єврокомісії. Послідовна позиція української сторони полягає в наступному: для початку переговорів російські авіакомпанії повинні припинити незаконні польоти в анексований Крим і через заборонені зони, а також оплатити всі штрафи, які Державна авіаційна служба накладала на «Аерофлот» й інші російські авіакомпанії протягом 2014-2015 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: