Кандидатам у мери Києва запропонували провести теледебати

Читать на русском
Кандидатам запропонували розповісти, яким вони бачать Київ через 5 років, а не обмінюватися спогадами про минуле життя.

Кандидатам запропонували розповісти, яким вони бачать Київ через 5 років, а не обмінюватися спогадами про минуле життя.

З такою пропозицією виступив народний депутат України від «Блоку Петра Порошенка» Микола Томенко, передає «Слово і Діло».

На думку депутата, незважаючи на всі недоліки нового виборчого закону, наявність другого туру виборів міських голів в обласних центрах є гарною новиною і гарною можливістю все-таки скористатися шансом на цивілізовану європейську кампанію хоча б у другому турі мерських виборів.

Більшість великих міст України, починаючи з Києва, матимуть другий тур виборів 15 листопада. Для цього, на думку Томенка, потрібно зробити все, щоб завершити жорстке протистояння попереднього туру, обливання брудом, медійну війну, обмін псевдосоціологічними дослідженнями та псевдоекспертними висновками, і все-таки змусити двох кандидатів на посади мерів міст презентувати їхні програми розвитку міста, механізми та інструменти їх втілення, представити їхні команди й більшість, з якою вони співпрацюватимуть у міськраді.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє забезпечити прозорість та відкритість роботи місцевої владиСказано 22 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

«Це можливо зробити в медійному форматі: надвеликих зусиль і грошей не потрібно, щоб провести нормальні цивілізовані теледебати із залученням експертів у всіх містах, де відбудеться другий тур виборів міських голів. Під час цих дебатів кандидати мають не обмінюватися спогадами про своє минуле життя та не розповідати про те, чому вони ненавидять свого опонента, а натомість донести, яким вони бачать місто, яке вони хочуть очолити, через 5 років, як і хто буде реалізовувати їхній план розвитку міста, з кого вони будуть створювати більшість у міськраді та якими будуть першочергові напрямки їхньої роботи», – вважає Томенко.

«Тому, на мою думку, Україна ще має шанс, готуючись до другого туру 15 листопада, провести цивілізовані європейські вибори в головних містах України», – підсумував депутат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: