Жебрівський заявив про перенесення виборів в Маріуполі

Читать на русском
Глава Донецької військово-цивільної адміністрації заявив, що сьогодні виборів в Маріуполі вже не буде.

Глава Донецької військово-цивільної адміністрації заявив, що сьогодні виборів в Маріуполі вже не буде.

Про це Павло Жебрівський сказав в ході брифінгу для журналістів в Маріуполі, передає «Слово і Діло» з посиланням на портал «0629».

За словами Жебрівського, є два шляхи розвитку подій.

«Або вибори в Маріуполі відбудуться 15 листопада, разом з другим туром виборів в міські голови. Або протягом 10 днів ЦВК винесе рішення про те, щоб визнати вибори в Маріуполі недійсними, і тоді Верховна Рада повинна буде через 60 днів призначити нові вибори. Тобто вже в січні», - сказав глава військово-цивільної адміністрації.

Як зазначив Жебрівський, військово-цивільна адміністрація максимально намагалася не втручатися в виборчий процес. «Ми в повному обсязі забезпечили громадянську безпеку», - сказав глава ВГА.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що вибори у Маріуполі відбудуться 25 жовтняСказано 9 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

У зриві виборів Жебрівський бачить провину ЦВК. «В суботу у мене відбулася бесіда з головою ЦВК Михайлом Охендовським і я говорив, що питання друку бюлетенів в «Приазовському робочому» стоїть під питанням громадської легітимізації. Я просив прийняти рішення з приводу передруку. Часу було достатньо і сьогодні ми б отримали вибори в Маріуполі. Але Охендовський сказав, що в повноваження ЦВК не входить вирішення питань про передрук бюлетенів», - сказав Жебрівський.

Також Жебрівський заявив, що змінив свою думку щодо виборів в Маріуполі. «Якщо раніше я був проти виборів в Маріуполі, то зараз я вважаю, що вибори обов'язково повинні відбутися», - підкреслив глава ВГА.

Нагадаємо, сьогодні деякі виборчі дільниці в Донецькій області так і не відкрилися. Минулої ночі Донецький обласний адміністративний суд, який зараз перебуває в Слов'янську, визнав недійсним рішення Красноармійської міської територіальної виборчої комісії про вибір друкарні в Краматорську для друку бюлетенів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: