Виборчі дільниці в Маріуполі і Красноармійську не відкрились

Читать на русском
На деяких виборчих дільницях у Донецькій області бюлетені не будуть видавати дільничним виборчим комісіям.

На деяких виборчих дільницях у Донецькій області бюлетені не будуть видавати дільничним виборчим комісіям.

Про це повідомляють спостерігачі Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» та Громадянської мережі «ОПОРА», передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Наголошується, що минулої ночі Донецький обласний адміністративний суд, який зараз перебуває в Слов'янську, визнав недійсним рішення Красноармійської міської територіальної виборчої комісії про вибір друкарні в Краматорську для друку бюлетенів. Друкарня в Краматорську є приватною, а в ТВК ще також є договори з попередньої друкарнею «Приазовский рабочий» (Маріуполь) і «Зоря» (Київ).

За даними спостерігачів, Червоноармійська ТВК сьогодні вранці на засіданні прийняла бюлетені з друкарні.

«Проте другим питанням на порядку денному стояла передача бюлетенів дільничним виборчим комісіям. 5 членів комісії разом з головою проголосували «за». Але 9 членів комісії відзначили, що, оскільки суд визнав неправомочним рішення вибрати приватну друкарню, отже бюлетені недійсні. Незважаючи на те, що не згодні з цією тезою 5 членів комісії залишили засідання, кворум в комісії (9 з 17) залишився, тому вони прийняли рішення не видавати бюлетені ДВК. Комісія запланувала зібратися в 22:00 і оголосити вибори такими », - йдеться в повідомленні.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що вибори у Маріуполі відбудуться 25 жовтняСказано 9 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

У Маріуполі, як констатують спостерігачі, все 720000 бюлетенів ще з ночі залишилися на території друкарні під охороною. ЦВК направила телеграму Маріупольської міської територіальної виборчої комісії з вимогою роздати бюлетені дільничним виборчим комісіям і провести вибори. Однак ТВК так і не зібралася на засідання.

Спостерігачі також повідомляють, що минулої ночі Донецький обласний адміністративний суд розглядав заяву Віктора Баштового - одного з кандидатів на посаду Дружківського міського голови.

«У його заяві говориться, що не здійснювався контроль за виготовленням бюлетенів, тому їх треба визнати недійсними. Суд відмовив у задоволенні вимог. Таким чином, всі бюлетені залишаються дійсними », - зазначили спостерігачі від облКВУ і« ОПОРИ ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: