Депутати хочуть забрати у нардепа «БПП» посаду заступника голови комітету

Читать на русском
У Верховній Раді стурбовані ситуацією в судовій владі і планують навести порядок у цій сфері.

У Верховній Раді стурбовані ситуацією в судовій владі і планують навести порядок у цій сфері.

Про це йдеться в «Зверненні до суддів Вищої ради юстиції і співробітників судових адміністрацій щодо стану та перспектив судової реформи і відносин законодавчої та судової гілок влади», передає «Слово і Діло» з посиланням на «24 канал».

У тексті акцентується увага на неприпустимість тиску окремих чиновників з АП і депутатів на судову гілку влади.

«Верховна Рада України стурбована заявами про факти тиску на суди з боку Адміністрації Президента, в тому числі звинуваченнями колишнього Голови Київського апеляційного суду, Чернушенко», - йдеться в документі.

«Також неприпустимим Верховна Рада України вважає втручання окремих народних депутатів в роботу судів, зокрема, особливе занепокоєння викликає інформація засобів масової інформації про непоодинокі факти тиску на суди з боку заступника голови комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя Сергія Алексєєва», - визнають проблему депутати.

Верховна Рада України просить про всі факти тиску повідомляти правоохоронні органи і Верховну Раду для всебічного і повного розслідування за кожним фактом звинувачення.

Як відзначають автори постанови, в разі доведення провини посадових осіб або народних депутатів, вони будуть притягуватися до адміністративної та кримінальної відповідальності.

«Верховна Рада України закликає судову владу здійснювати свої конституційні повноваження виключно грунтуючись на нормах законодавства, незалежно від партійної приналежності учасників процесів і незважаючи на можливе політичний тиск з боку високих посадових осіб», - йдеться в документі.

Нагадаємо, раніше в мережі було опублікували відео, на якому народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Алексєєв, розповідає про успішне рішення питань у Вищому адмінсуді, а також нагадує про необхідність оплати послуг, яка здійснюється рівними частками до і після вирішення питання .

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: