Обама ухвалив рішення за проектом про постачання зброї Україні

Читать на русском
На схвалений Конгресом США законопроект про військовий бюджет країни, що дозволяє постачання зброї Україні на суму $300 млн, Барак Обама наклав вето.

** На схвалений Конгресом США законопроект про військовий бюджет країни, що дозволяє постачання зброї Україні на суму $300 млн, Барак Обама наклав вето. **

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

«Я збираюся повернути законопроект назад до Конгресу. І моє послання їм дуже просте: давайте зробимо це правильно», - сказав Обама.

При цьому він зазначив, що обговорення бюджету має бути продовжено.

«Давайте ухвалимо такий бюджет, який буде належним чином підтримувати і нашу національну безпеку, і нашу економічну безпеку», - заявив президент США.

Наголошується, що законопроект про військовий бюджет конгрес США схвалив на початку жовтня. Загальна сума, виділена на військові цілі, становить $612 млрд. Документ дозволяє главі Пентагону за погодженням з Держдепартаментом надавати військову допомогу Україні.

Він також дозволяє використовувати $600 млн для фінансування програми навчання бійців поміркованої сирійської опозиції, а $715 млн - витратити на допомогу іракським силам у боротьбі з «Ісламською державою».

Нагадаємо, раніше Палата представників США ухвалила резолюцію, що закликає адміністрацію президента Барака Обами прискорити надання Україні допомоги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: