На сайті Ради почали публікувати інформацію про прогули депутатів

Читать на русском
На персональних сторінках народних депутатів на сайті Верховної Ради з'явилася інформація щодо їх участі в засіданнях парламенту.

На персональних сторінках народних депутатів на сайті Верховної Ради з'явилася інформація щодо їх участі в засіданнях парламенту.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Верховної Ради Володимир Гройсман, повідомляє «Слово і Діло».

«З сьогоднішнього дня на персональних сторінках усіх народних депутатів, поряд з фото депутата з'явилася інформація щодо його участі у засіданнях за даними електронної реєстрації. Є відповідні цифри та графічна картинка. І на моїй в тому числі», - зазначив спікер парламенту.

Також Гройсман повідомив, що незабаром з'явиться інформація і про участь депутатів у голосуваннях і в роботі комітетів.

В цілому, голова парламенту підтримав необхідність підвищення відповідальності депутатів.

«Зараз активно обговорюється питання позбавлення депутатів мандата за прогули. Повністю підтримую позицію, що відповідальність депутатів потрібно підвищувати. Але запропонований шлях не принесе швидких результатів - він вимагає змін до Конституції. Тому, не відкидаючи цей шлях, вважаю, що на нинішньому етапі необхідна активна позиція громадськості», – зазначив Гройсман.

Раніше Президент України Петро Порошенко дав доручення Володимиру Гройсману розглянути питання внесення змін до статті 81 Конституції України про позбавлення мандата депутата в разі трьох прогулів без поважних причин. Порошенко констатував, що дане явище, а саме пропуск засідань Верховної Ради без поважних причин, властиве українському парламентаризму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: