Безсмертний: нинішнє перемир'я на Донбасі – гра Кремля, а не завершення конфлікту

Читать на русском
Політик розповів яку насправді веде гру РФ і чому Україна має бути готовою до нової ескалації конфлікту.

Представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Роман Безсмертний вважає, що тимчасове перемир'я на Донбасі – не більше, ніж спроба Кремля виторгувати у світових політичних гравців паузу.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Українську правду».

«Росія намагається у ключових глобальних гравців світу виграти для себе паузу й спробувати знайти якісь варіанти, які б призвели до зменшення впливу санкцій, тому що російська економіка «всихає» з високою швидкістю. Тому я би просив не думати, що це завершення конфлікту, це лише тактична гра і вона лише змінюється в акцентах», – повідомив Безсмертний.

На його думку, на даному етапі вкрай важливо, щоб Європа зрозуміла, що маневри РФ – це не припинення конфлікту, а спроба тактично переграти цивілізований світ, який при цьому має повірити, що за перемир'ям може прийти мир.

«Відчувається, що європейські лідери продовжують вірити, що вмовляннями можна якось домовитися з Москвою. Але з моєї точки зору, Європі потрібно переглянути концепцію безпеки, потрібно змінити її основні акценти. Щоб задекларувати, що ми бачимо загрозу миру, яка виходить з Росії», – вважає він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Тристороння контактна група з питань Донбасу не може знайти компромісного рішення в питанні організації виборів у регіоні.

Водночас Президент України Петро Порошенко обіцяє, що вибори на Донбасі пройдуть виключно в рамках українського законодавства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: