Анушкевичус каже, що витратив на вибори менше 140 тис. грн, і всі – з власної кишені

Читать на русском
За інформацією івано-франківських журналістів, виборчий фонд мера міста Віктора Анушкевичуса складає 137,8 тис. грн, при чому все це – самофінансування, тобто власні кошти кандидата.
Фото: firtka.if.ua

За інформацією івано-франківських журналістів, виборчий фонд мера міста Віктора Анушкевичуса складає 137,8 тис. грн, при чому все це – самофінансування, тобто власні кошти кандидата.

Про це з посиланням на агенцію новин Galka.if.ua пише «Слово і Діло».

Зокрема, як стверджують у виданні, станом на 21 жовтня 2015 року звіти про надходження та використання коштів виборчих фондів подали семеро кандидатів на посаду міського голови: чинний мер Віктор Анушкевичус та його конкуренти Олександр Шевченко, Ігор Насалик, Володимир Чорноус, Руслан Марцінків, Ірина Кулинич і Андрій Корнієнко.

Де стати кандидатом в мери найдешевше і скільки коштує виборчий процес у містах?«Слово і Діло» в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» вирішило розібратися у скільки українцям обійдуться місцеві вибори і вартість реєстрації в кандидати в мери міста.

Витрати голови Івано-Франківської міської адміністрації виявилися одними з найнижчих серед усіх кандидатів. Менше, ніж Анушкевичус, згідно з офіційними даними ТВК, у виборчі перегони вклали тільки Андрій Корнієнко (63,6 тис. грн) та Ірина Кулинич (120,5 тис. грн).

Беззаперечним лідером за рівнем фінансових вливань виявився канидат від «УКРОПу», депутат та власник гірськолижного курорту «Буковель» Олександр Шевченко. Відповідно до поданих у тервиборчком офіційних даних, Шевченко витратив на власну виборчу кампанію майже мільйон, а саме – 901,99 тис. грн. Примітно, що виборчий фонд нардепа, за його словами, також склали виключно його власні кошти.

Нагадаємо, про своє бажання знову взяти участь у виборах очільник Івано-Франківська Віктор Анушкевичус заявив 29 вересня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: