Яценюк вирішив запровадити посаду міністра з питань учасників АТО

Читать на русском
Статус учасника антитерористичної операції на даний момент отримали вже близько 131 тисячі осіб.

Статус учасника антитерористичної операції на даний момент отримали вже 131 тисяча осіб.

Про це на засіданні уряду в середу повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

«У прем'єра України є конституційні повноваження щодо внесення до парламенту двох міністрів без створення міністерств, і такі міністри мають право виконувати адміністративні та політичні функції», - сказав Яценюк.

Прем'єр-міністр звернувся до парламентської коаліції, міністра оборони, міністра внутрішніх справ, неурядових організацій і членів уряду з проханням визначитися з кандидатами на посаду міністра учасників АТО.

«Я публічно звертаюся до вас із проханням: дайте мені пропозиції за призначенням міністра у справах учасників АТО, який би здійснював координацію роботи з медичної, психологічної та соціальної реабілітації для вже 131 тисячі учасників антитерористичної операції, які отримали відповідний статус», - заявив Яценюк.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк має намір створити військово-тактичний підготовчий центр в Київській областіСказано 11 жовтня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Він пообіцяв внести пропозицію про призначення такого міністра на першому пленарному засіданні Верховної Ради в листопаді.

Раніше Арсеній Яценюк доручив провести конкурс на цю посаду Арсену Авакову і керівництву Збройних сил України.

«Давайте визначатися з приводу того, яка людина безпосередньо в Кабміні відповідатиме за координацію діяльності всіх підрозділів щодо забезпечення мобілізації та демобілізації, а також реабілітації», - зазначив прем'єр, підкресливши, що ним має стати людина, яка сама пройшла війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: