Ніконов розповів, у що Києву обходяться кредити попередньої влади

Читать на русском
Києву доведеться платити 2 мільярда гривень на рік за обслуговування боргів, які набрали попередники.

Києву доведеться платити 2 мільярда гривень на рік за обслуговування боргів, які набрали попередники.

Про це в інтерв'ю «Укрінформу» повідомив перший заступник КМДА Ігор Ніконов, передає «Слово і Діло».

«Це ні для кого не є секретом, що наш борг фактично дорівнює річному бюджету. Не ми брали ці гроші, більше того, у мене багато питань, навіщо ці гроші бралися. У моєму розумінні гроші потрібно брати тільки тоді, коли ти в змозі закінчити якийсь проект», – говорить він.

За словами Никонова, попередня влада брала гроші на проекти, а будувала лише частково.

«Взяти гроші та збудувати частину, наприклад, Подільсько-Воскресенського мосту, який стоїть вже десять років. А ми платимо відсотки, вдумайтеся тільки, 2 млрд грн на рік за обслуговування боргів, які наші попередники набрали. Щоб ви розуміли, ми на рік можемо побудувати двадцять шкіл тільки за одні відсотки, ми не говоримо про те, що тіло кредиту також треба буде повертати», - зазначає заступник Кличка.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір погасити борг столичного зоопарку в 6 млнСказано 17 квітня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Щодо боргів міста, то, за словами Ніконова, сьогодні йдуть переговори про реструктуризацію.

«Ми реструктуризували частину місцевих боргів, зараз ми ведемо переговори із зовнішніми кредиторами про реструктуризацію зовнішніх боргів, бо коштів на оплату немає. І, звичайно ж, думаю, ми домовимося, оскільки там теж розсудливі люди сидять і розуміють той стан, в якому Київ опинився», – говорить він.

Крім того, Ніконов зазначив, що на киянах це не позначиться.

«Що стосується самих киян, це жодним чином на них не позначиться. Це, дійсно, певною мірою може вплинути на інвестиційний клімат великих фінансових установ, інститутів, але я вам скажу чесно і відверто, їх у нас і так немає. Ці інститути і так сюди не приходять, поки в країні така ситуація. А проектні інвестори прийдуть в залежності від прибутковості об'єкта інвестування», - підсумував він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: