Одеса приречена показати «червону картку» «регіоналам» – експерт

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Всі дії Труханова в Одесі були або на межі закону, або переступали закон.

Про це в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів політолог Володимир Цибулько, повідомляє «Слово і Діло».

«В Одесі буде розіграно кампанію тихого реваншу. Скоріш за все, висування 40 кандидатів на посаду міського голови – це чиста політтехнологія із завданням або зберегти Труханова на посаді, або якщо й привести до зміни влади, то делікатно, з максимальною присутністю у міськраді всіх зацікавлених місцевих гравців. Очевидно, що Одеса приречена на другий тур і на те, щоб показати «червону картку» «регіоналам», – розповідає політолог.

На його думку, місто завжди було цікавим для інвесторів, але дикунська поведінка влади відлякувала серйозних та системних інвесторів.

За Боровика можуть проголосувати за принципом «аби не за Труханова» – експертУ рамках спецпроекту «ОБРАНІ» політолог поділився міркуваннями щодо того, що «Блок Петра Порошенка» висуває Боровика у мери Одеси.

«Сам Труханов на посаді мера дуже озирався на Київ, розуміючи, що київська влада добре знає період накопичення його стартового капіталу і всі його дії, які були або на межі закону, або переступали закон. Тому, по суті, ставка зараз робиться не на розвиток міста, а на збереження у владі Труханова та ще кількох гравців, яких підживлювали російськими інвестиціями», – вважає Цибулько.

Щодо кандидата від Саакашвілі Саши Боровика, то це ідея для Одеси, яка може зацікавити інвестора. Ми можемо отримати цікаву ситуацію, коли міська рада буде сформована таким чином, що «Солідарність» чи інші коаліційні сили будуть представлені по мінімуму.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: