Порошенко не проти позбавлення депутатського мандата за прогули

Читать на русском
Спікер парламенту Володимир Гройсман розгляне питання внесення змін до статті 81 Конституції України про позбавлення мандата депутата у разі трьох прогулів без поважних причин.

Глава Конституційної комісії, спікер парламенту Володимир Гройсман розгляне питання внесення змін до статті 81 Конституції України про позбавлення мандата депутата у разі трьох прогулів без поважних причин.

Відповідне доручення Гройсману дав Президент України Петро Порошенко, відповідаючи на електронну петицію, пише «Слово і Діло».

Порошенко констатував, що дане явище, а саме пропуск засідань Верховної Ради без поважних причин, властиве для українського парламентаризму. Водночас він зазначив, що існує лише одна умова для втрати народним депутатом мандата – у разі відмови від складення ним присяги. Інших таких випадків положеннями Основного Закону України не передбачено.

Боротьба з кнопкодавством: забирати мандати, або ввести нову систему?У ВР можуть прийняти закон про можливість відкликання депутатів

«Очевидно, що реалізація порушеної в електронній петиції проблеми лежить виключно в конституційній площині», – сказав Порошенко.

У зв'язку з цим Президент звернувся до голови Конституційної комісії, спікера парламенту Володимира Гройсмана з проханням на засіданні робочої групи Конституційної комісії з питань організації державної влади та децентралізації розглянути питання про внесення зміни до статті 81 Конституції України про дострокове припинення повноважень народного депутата у разі його відсутності без поважних причин на трьох пленарних засіданнях Верховної Ради України протягом однієї чергової сесії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: