ОБСЄ визначить, чи можна проводити вибори на окупованому Донбасі

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що ОБСЄ має направити на Донбас місію, яка визначить можливість проведення там місцевих виборів.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що ОБСЄ має направити на Донбас місію, яка визначить можливість проведення там місцевих виборів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Як стверджує міністр, виконання Мінських домовленостей ніяк не пов'язане з проведенням місцевих виборів в Україні.

«Ми не пов'язуємо розблокування Мінського процесу з виборами. Ми із самого початку були за проведення вільних і чесних виборів на Донбасі. Ці вибори мають бути проведені із залученням ОБСЄ, та під контролем ОБСЄ й світового співтовариства», – зауважив Клімкін.

Яценюк повідомив, за яких умов відбудуться вибори на окупованому ДонбасіПрем’єр-міністр України назвав чотири умови для проведення виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

За його словами, як і раніше, вибори на окупованій території Донбаса повинні проходити за українським законодавством. Також Клімкін повідомив, що спочатку Бюро з демократії і прав людини має визначити, чи відповідає модальність цих виборів практиці й правилам ОБСЄ, а потім відрядити так звану безпекову місію, яка вже вирішить остаточно, чи можна їх проводити.

«Як тільки така місія скаже, що ми можемо працювати над підготовкою виборів, почнеться формальний процес погодження модальностей, звичайно, з наданням виборчого права всім, хто вигнаний сьогодні з Донбасу», – наголосив Клімкін.

Крім того, він зауважив, що працювати над підготовкою виборів на Донбасі можна буде, коли вулицями не будуть їздити танки й ходити озброєні люди, інакше жодних виборів там бути не може.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: