Несплата Україною російського боргу не вплине на співпрацю з МВФ

Читать на русском
Ключовий кредитор України продовжить співпрацю і не зупинить фінансування програми реформ навіть в разі несплати російського боргу обсягом $3 млрд.

Ключовий кредитор України продовжить співпрацю і не зупинить фінансування програми реформ навіть в разі несплати російського боргу обсягом $ 3 млрд.

Про це йдеться в повідомленні міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's Ratings Services, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

Даний російський борг підлягає реструктуризації, але російська сторона відмовляється приймати умови боргової операції та не збирається списувати борг.

«Уряд України включив російський борг, виплата якого повинна була відбутися в грудні 2015 року, в периметр реструктуризації, але, як ми розуміємо, Росія відмовилася приймати пропозицію України. У цьому зв'язку ми прогнозуємо два сценарії розвитку ситуації. Перший: Україна виплачує борг за рахунок резервів, і другий: Україна не виплачує борг і оголошує дефолт за цими бондами до моменту, поки не буде знайдено інше рішення», – йдеться в повідомленні агентства.

«Якщо буде обрано другий сценарій, МВФ застосує іншу особливу ​політику фінансування та продовжить фінансування чотирирічної програми співпраці з Україною, яка передбачає обсяг кредитування в $17,5 млрд», – уточнили в Standard & Poor's Ratings Services.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що український і російський уряди не змогли домовитися про реструктуризацію боргу Києва розміром $ 3 млрд. За словами Силуанова, Росія відстоювала свою позицію про необхідність погашення боргу в 3 млрд доларів, а українська сторона повідомила, що у неї немає таких грошей в Бюджеті й запропонували обговорити умови реструктурізаціі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: