Великобританія побоюється повітряних зіткнень із літаками РФ в Сирії

Читать на русском
Міністр оборони Великобританії Майкл Феллон турбується про можливі зіткнення британських літаків із російськими в повітряному просторі Сирії.
Міністр оборони Великобританії Майкл Феллон

Міністр оборони Великобританії Майкл Феллон турбується про можливі зіткнення британських літаків із російськими в повітряному просторі Сирії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

ВПС Туреччини збили неопізнаний літакВійськово-повітряні сили Туреччини повідомили про те, що вони збили неопізнаний літак поблизу кордону з Сирією.

«Я цього (повітряних зіткнень – Ред.) боюся. Варто лише подивитись на останні події – були порушення повітряного простору Туреччини, яка є членом НАТО. Існує небезпека аварій, інцидентів, які лише розпалюватимуть напруженість», – заявив Феллон.

За його словами, дії Росії, спрямовані на підтримку режиму президента Сирії Башара Асада, ускладнюють вирішення конфлікту. Також він звинуватив РФ у загибелі декількох сотень мирних жителів.

«Вони (росіяни – Ред.) продовжують конфлікт, і мирні люди й далі гинуть. Росіяни в Сирії кілька тижнів і, за оцінками незалежних експертів, вони вбили вже кілька сотень мирних людей», – зазначив міністр оборони Великобританії.

Крім того, Майкл Феллон повідомив, що ВПС Великобританії, на відміну від російських, завдають ударів відповідно до чітких правил застосування сили й за рік завданих ударів по цілях в Іраку серед цивільних загиблих не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: