Прокуратура порушить кримінальне провадження проти Вілкула

Читать на русском
Суд зобов'язав прокуратуру Дніпропетровської області порушити кримінальне провадження за підозрою Олександра Вілкула у зловживанні владою на посаді голови Дніпропетровської ОДА.

Суд зобов'язав прокуратуру Дніпропетровської області порушити кримінальне провадження за підозрою Олександра Вілкула у зловживанні владою на посту голови Дніпропетровської ОДА.

Про це у себе на сторінці в Facebook повідомила адвокат Оксана Томчук, передає «Слово і Діло».

«Жовтневий районний суд Дніпропетровська зобов'язав прокуратуру Дніпропетровської області порушити кримінальне провадження за заявою проти Олександра Вілкула за ч. 5 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України», – написала адвокат.

Політики почали інформаційну кампанію проти ВілкулаЗорян Шкіряк та Ірина Геращенко закликають не голосувати за опозиціонера Олександра Вілкула, який балотується на пост голови Дніпропетровська.

За даними статтями Олександру Вілкулу загрожує позбавлення волі терміном від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Також дані статті передбачають позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

«Йдеться про зловживання, скоєні Олександром Вілкулом під час роботи головою Дніпропетровської облдержадміністрації, пов'язані з будівництвом надземного переходу на пр. ім. Газети «Правда», реконструкцією даного проспекту та вимаганням неправомірної вигоди під час будівництва Дніпропетровського метрополітену», – уточнила Оксана Томчук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: