Не підкуп, а «соціальна допомога»: на Чернігівщині «Наш край» роздає виборцям по 150 грн

Читать на русском
В місті Ніжин, що на Чернігівщині, агітатори від політичної партії «Наш Край» відкрито роздають виборцям «матеріальну допомогу» в розмірі 150 грн.
Фото: "Опора"

В місті Ніжин, що на Чернігівщині, агітатори від політичної партії «Наш Край» відкрито роздають виборцям «матеріальну допомогу» в розмірі 150 грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на місцевий осередок громадянської мережі «ОПОРА».

Зокрема, як стверджують в «ОПОРІ», відомості про роздачу грошей в агітнаметі «Нашого краю» в Ніжині надійшли 17 жовтня. Так, за словами громадських активістів, мешканцям міста пропонують взяти участь у проекті з соціальними картками. Агітатори записують паспортні дані та індентифікаційні коди учасників, щоб потім перерахувати їм по 150 грн.

Зафіксувати факт порушення виборчого законодавства прибули правоохоронці, проте після прибуття на місце події кандидата в депутати Ніжинської міськради від «Нашого краю» Руслана Костриці інцидент було вичерпано й намет продовжив роботу, констатують в «ОПОРІ». Як пояснив сам Костриця, про підкуп виборців не йдеться, оскільки реалізується «проект соціальної допомоги малозабезпеченим громадянам».

Порошенко пропонує знімати з виборів кандидатів, спійманих на підкупі виборцівПрезидент України Петро Порошенко закликав народних депутатів ухвалити законодавчі заходи щодо посилення відповідальності за підкуп виборців.

В «ОПОРІ» нагадують, що, відповідно до частини 4 статті 60 ЗУ «Про місцеві вибори», передвиборча агітація, що супроводжується роздачею грошей, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів, вартість яких перевищує 5% розміру мінімальної заробітної плати, матеріальних цінностей і послуг, заборонена.

Про незаконні дії ніжинського осередку «Нашого краю» днями вже повідомляв народний депутат Олександр Кодола.

Додамо, що подібні випадки від представників різних партій фіксують по всій Україні. До прикладу, раніше представник чернівецького представництва «ОПОРИ» розповів «Слову і Ділу» про те, що під час передвиборчої кампанії в місті кандидати активно використвують підкуп і провокації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: