Вибори мера Києва: з ким працюють відомі політтехнологи?

Читать на русском

«Слово і Діло» проаналізувало, з ким на місцевих виборах у Києві працюють відомі політтехнологи.

Так, кажуть, що з одним із відомих кандидатів у мери Києва, народним депутатом, членом партії «Рішучі громадяни» Бориславом Березою ​​працює донька покійного Юрія Левенця («головний політтехнолог Банкової», працівник штабу Віктора Януковича) Євгенія.

Відомий політтехнолог Сергій Гайдай на місцевих виборах 2015 року працює з передвиборчою кампанією кандидата в мери Києва Геннадія Корбана від партії «УКРОП». Раніше Гайдай допомагав Арсенію Яценюку та його партії «Народний фронт» на позачергових парламентських виборах 2014 року, а також був помічником Віктора Ющенка в 2004 році.

Окрім Сергія Гайдая, «УКРОПу» на місцевих виборах у Києві допомагає політичний та медіа-консультант Микита Потураєв. Потураєв з 2006 року по 2014 роки обіймав посаду радника у Фонді Віктора Пінчука, а з 2000 по 2014 роки був ідеологом партії «Трудова Україна» Сергія Тігіпка. У 1999 році співпрацював з Леонідом Кучмою на президентських виборах в Україні.

Інший відомий політтехнолог Пол Манафорт (американський лобіст і політичний консультант) на цих виборах у столиці не зміг визначитися з однією партією і тому грає на два фронти: партії Віталія Кличка «УДАР» і «Опозиційний блок». Як відомо, завдяки Манафорту в 2010 році Віктор Янукович виграв президентські вибори, а в 2014 – «Опозиційний блок» потрапив до Верховної Ради.

Також не оминув місцеві вибори в Києві й політтехнолог Сем Паттен, який, як і Пол Манафорт, допомагає Віталію Кличку і його партії «УДАР» в столиці. Паттен в 2006 році співпрацював з партією Віктора Ющенка «Наша Україна» на парламентських виборах, а в 2008 році перебрався до Грузії, де спочатку допоміг вдруге стати президентом Міхеілу Саакашвілі, а в 2013 співпрацював з Бідзіною Іванішвілі на чергових президентських виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: