Аварія «Іволги»: Кабмін назвав причини і винуватця трагедії

Читать на русском
Причини, які призвели до катастрофи прогулянкового судна «Іволга» в Затоці – «процедурні».

Причини, які призвели до катастрофи прогулянкового судна «Іволга» в Затоці - «процедурні».

Про це на брифінгу 18 жовтня повідомив віце-прем'єр Геннадій Зубко, який очолює спецкомісію з розслідування причин аварії катера в Одеській області.

«Комісія працює, повинна встановити причини і дати рекомендації, щоб таке не повторювалося в майбутньому», - зазначив він.

Зубко заявив, що під час виходу з акваторії прогулянкове судно «Іволга» порушило інструкції, а після аварії капітан судна не подав сигнал SOS. Зубко також зазначив недбалість, яка була допущена капітаном судна, який «перевищив свої службові обов'язки - і з точки зору перевантаження судна, і того, що він вийшов у море без огляду судна, без запису чергового в журналі, що призвело, за нашими даними до трагедії».

Віце-прем'єр України заявив, що пошуково-рятувальна операція біля берегів Одеси буде тривати до тих пір, поки судно не буде відбуксовано до берега. «Рятувальники хочуть переконатися, що на судні дійсно знаходилися 36 осіб, як це було заявлено капітаном, а не більше», - сказав Геннадій Зубко.

Як повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський в інтерв'ю «Радіо Свобода», Кабінет міністрів ухвалив рішення провести з 19 жовтня перевірку всіх катерів, що здійснюють пасажирські перевезення. У перевізників перевірятимуть ліцензії та дотримання правил техніки безпеки.

Пивоварський заявив, що на позачерговому засіданні уряду було прийнято кілька важливих рішень для системи порятунку на воді: «Міністерство інфраструктури підготує пропозиції із закупівлі нової додаткової техніки для порятунку людей на морі і на річці. Пропозиції будуть винесені на розгляд уряду в середу, 21 жовтня».

Раніше спікер Міністерства внутрішніх справ в Одеській області Ганна Пенчева повідомила про затримання капітана судна. «Знайшли капітана, він затриманий. Розпочато кримінальну справу за ч. 3 ст. 276 «Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту», ​​- зазначила вона.

Варто підкреслити, що санкція даної статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, раніше учасники рятувальної операції виявили тіла ще двох жертв аварії катера «Іволга» в Затоці Одеської області. Таким чином кількість загиблих збільшилася до 14 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: