Шокін заявив, що не збирається йти у відставку

Читать на русском
Генпрокурор Віктор Шокін заявив, що відчуває дефіцит часу для впровадження корінних реформ у системі прокуратури, однак іти зі своєї посади поки що не має наміру.

Генеральний прокурор Віктор Шокін заявив, що відчуває дефіцит часу для впровадження корінних реформ у системі прокуратури, однак іти зі своєї посади поки що не має наміру.

Про це він сказав в інтерв'ю «Фактам», повідомляє «Слово і Діло».

«Я вважаю, що всьому свій час», – так Шокін відповів на запитання журналіста про те, коли ж він збирається піти у відставку.

При цьому генпрокурор зазначив, що «досвідчена, професійна і чесна людина в 30-35 років» буде набагато ефективнішою на його посаді.

Порошенко триматиме Шокіна на посаді генпрокурора щонайменше до кінця року – експертПолітолог поділився міркуваннями відносно того, що гепрокурор прийняв відставку свого заступника Гузира і призначив на його місце Юрія Севрука.

«Не тому, що я не володію такими якостями, а тому, що мислю трохи іншими категоріями, заснованими на знаннях, отриманих в інший час. Так, в професійному плані можу дати фору багатьом. Але я відчуваю дефіцит часу на те, щоб охопити все, що треба охопити», – заявив він.

«І коли деякі зараз говорять, що я старий, немічний і мені пора йти... У цьому, безперечно, щось є. Але я не настільки немічний, щоб не довести до суду резонансні справи», – додав Шокін.

Раніше в «БПП» заявляли, що Шокін може піти у відставку відразу після того, як тільки доведе до логічного кінця справу проти «діамантових прокурорів».

Сам же генпрокурор свою посаду в майбутньому бачить виключно виборною. На думку експертів, Шокін очолюватиме ГПУ мінімум до кінця поточного року – поки не закінчиться реформа прокуратури.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: