Україна готується відводити озброєння на Донеччині

Читать на русском
Радник АПУ з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що з завтрашнього дня Україна розпочинає відведення озброєнь на Донеччині

Речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що у неділю, 18 жовтня Україна розпочинає відведення озброєнь на Донеччині.

Про це він повідомив на брифінгу у суботу, 17 жовтня, передає «Слово і Діло».

«Із завтрашнього дня має розпочатися відведення гармат калібром до 100 міліметрів і мінометів калібром до 120 міліметрів в Донецькій області», – заявив Лисенко.

ОБСЄ вперше отримала доступ до українсько-російського кордону – ПорошенкоПрезидент України Петро Порошенко заявив, що за весь час конфлікту на Донбасі Організація з безпеки і співробітництва в Європі вперше отримала частковий доступ до українсько-російського кордону на непідконтрольный Києву території.

За його словами, у громадян України на території Донецької та Луганської областей правоохоронці продовжують вилучати зброю та боєприпаси. Також Лисенко повідомив, що українська сторона завершила перший етап відводу озброєнь в Луганській області.

Щоправда, як стверджують в ОБСЄ, члени їхньої спеціальної моніторингової місії продовжують відвідувати місця зберігання важкого озброєння з обох сторін від лінії розмежування і повідомляють, що важка зброя не перебуває у тих місцях, де вона має зберігатися.

Нагадаємо, раніше прес-центр АТО повідомляв, що завдяки перемир'ю Україна закінчила відведення танків від лінії розмежування в Луганській області. Крім того, користуючись перемир'ям, волонтери та українські військові почали відновлення високовольтних ліній електропередач в Мар'їнці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: