В окупованому Луганську знову транслюються українські телеканали

Читать на русском
Луганська ВЦА повідомила, що в окупованому обласному центрі відновило своє мовлення українське телебачення та радіо.

Луганська выйськово-цивільна адміністрація повідомила, що в окупованому обласному центрі відновило своє мовлення українське телебачення та радіо.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ВЦА.

«Луганське обласне телебачення і радіо «Пульс» відновили трансляцію на окупований Луганськ, а також доступні мешканцям Станично-Луганського та інших прифронтових прилеглих районів», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Відзначається, що паралельно з відновленням роботи підприємства і збільшенням інформаційного контенту каналів «ЛОТ» і «Пульс» йшла робота зі зміни логістики подачі сигналу.

«Якщо раніше область отримувала сигнал із Луганська, то тепер потрібно було все розвернути у зворотній бік. Завдяки співпраці з Кабінетом міністрів України були виділені кошти з резервного фонду Держбюджету на закупівлю потрібного обладнання. У жовтні в одному з населених пунктів прифронтової зони поставили новий передавач, який дозволяє працювати на окупованих територіях», – пише прес-служба ВЦА.

Крім того, повідомляється, що найближчим часом більш потужний передавач запрацює в Старобільську, що дозволить відновити мовлення регіонального телебачення і радіо в Новоайдарському районі та в місті Щастя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: